Activiteiten

Bij Windekind stemmen we alle activiteiten zoveel mogelijk af op de behoeften en interesses van ieder individueel kind.We hebben geen strak dagritme omdat we individuele behoeften belangrijker vinden dan de tijd. De kinderen kunnen in hun eigen regelmaat slapen in aparte slaapkamertjes en bij mooi weer zelfs buiten in speciale buitenbedjes.

Veel aandacht

De buitenspeelplaats is erg belangrijk in het activiteitenprogramma. En door de kleinschaligheid is het mogelijk om extra veel aandacht te besteden aan de baby’s. We kunnen heerlijk met ze spelen op de commode, lekker snoezelen in een aparte hoek of rustig een flesje geven op de schommelbank buiten in de tuin.

Gezellig samen op de bank een prentenboek lezen, knutselen en puzzelen vinden alle kinderen leuk. Maar we spelen ook met tarwe, maïs of kastanjes en we bakken onze eigen koekjes. Buiten kunnen de kinderen veilig in de natuurlijke speeltuin spelen.

buiten

Klimmen en kliederen

Er zijn boomstammetjes waar de kinderen op kunnen klimmen en klauteren, kleine waterloopjes om lekker met water en zand te kliederen en heerlijke schaduwplekjes onder de bomen waar baby’s in speciale buitenbedjes ontspannen kunnen liggen en slapen. Er is een moestuin waar kinderen hun eigen aardbeien kunnen plukken en worteltjes kunnen oogsten. En natuurlijk zijn er dieren om te aaien en te knuffelen.

Verenigde Agrarische Kinderopvang