Waarom Windekind?

  • Kleinschalig en persoonlijk
    Dus altijd aandacht voor uw kind
  • Natuurlijke en landelijke omgeving
    Ervaren, ontdekken en leren in de groene omgeving 
  • Kracht van samenwerking
    Doorgaande, groene ontwikkelingslijn

lees meer over windekind

De activiteiten bij Windekind

Als we gerichte activiteiten (aansluitend bij het thema) aanbieden, nodigen we kinderen uit hieraan deel te nemen, ieder op een eigen manier. Een kind dat niet wil deelnemen aan een activiteit, kan doen wat hem/haar persoonlijk aanspreekt en speelt vrij op de groep. Bij het aanbieden van gerichte activiteiten rondom een thema, laten we ons inspireren door de natuur, de seizoenen, de elementen (lucht, water, aarde en vuur) en de jaarfeesten. Om ervoor te zorgen dat alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen tijdens een periode waarin we werken rondom een thema, vullen we een ontwerpschema in met activiteiten. De gerichte activiteiten zijn o.a. de volgende: verhaal  of prentenboek luisteren, knutselen, koken, bakken, leergesprek (in de kring), muziek maken, dieren verzorgen, “werken” in de moestuin, wandelen om de natuur te ontdekken. 

Gezellig samen op de  bank  een  prentenboek  lezen,  puzzelen en spelen met kosteloos materiaal (een hut bouwen van dozen bijvoorbeeld) vinden alle kinderen leuk. Maar we spelen ook met tarwe of kastanjes of met houtschijven. Buiten kunnen de kinderen veilig in de natuurlijke speeltuin spelen. Er zijn boomstammetjes  waar  de kinderen op kunnen klimmen en klauteren,  een waterpomp om lekker met water en zand  te  kliederen en heerlijke schaduwplekjes onder de bomen waar  baby’s  in de buitenbedjes ontspannen  kunnen slapen.  Er is een moestuin waar kinderen hun eigen aardbeien kunnen plukken en  worteltjes kunnen oogsten. En natuurlijk zijn er dieren om te aaien en te knuffelen. 

Door de kleinschaligheid en de samenwerking met De Akkerwinde is het voor de pedagogisch medewerkers mogelijk om extra  veel  aandacht  te  besteden  aan  de kinderen.

Windekind-activiteit-boerderij

Veel aandacht

De buitenspeelplaats is erg belangrijk in het activiteitenprogramma. En door de kleinschaligheid is het mogelijk om extra veel aandacht te besteden aan de baby’s. We kunnen heerlijk met ze spelen op de commode, lekker snoezelen in een aparte hoek of rustig een flesje geven op de schommelbank buiten in de tuin. Gezellig samen op de bank een prentenboek lezen, knutselen en puzzelen vinden alle kinderen leuk. Maar we spelen ook met tarwe, maïs of kastanjes en we bakken onze eigen koekjes. Buiten kunnen de kinderen veilig in de natuurlijke speeltuin spelen.

Natuurlijk spelen, ontdekken en beleven

Kinderopvang Windekind biedt op de boerderij in een landelijke, natuurlijke omgeving kleinschalige en kwalitatief hoogwaardige groene kinderopvang en buitenschoolse opvang aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar.  Lees meer

Je bent welkom
van 0 tot 4 jaar

Wij zijn geopend
van 7.30 tot 18.30