Waarom Windekind?

  • Kleinschalig en persoonlijk
    Dus altijd aandacht voor uw kind
  • Natuurlijke en landelijke omgeving
    Ervaren, ontdekken en leren in de groene omgeving 
  • Kracht van samenwerking
    Doorgaande, groene ontwikkelingslijn

lees meer over windekind

Het gebouw

Kinderopvang Windekind bevindt zich in een authentiek Zeeuws boerderijtje aan de Lageweg 8 in Nisse. Het boerderijtje heeft het aanzicht van een woonhuis en aangebouwde  schuur, is volledig gerestaureerd en speciaal ingericht voor kinderopvang.  De  opvang van de verticale groepen (0-4 jaar) vindt plaats in het voormalige woonhuis van de boerderij en in de aangebouwde (voormalige) schuur. De opvang van de horizontale groep (de peutergroep) op woensdagochtend en vrijdagochtend vindt plaats in een deel van de nieuw aangebouwde schuur.  Op  de begane grond zijn naast de drie groepsruimtes met uitzicht op de ruime, groene  omgeving, ook een grote en kleine verschoonruimte met toiletten aanwezig. De slaapkamers voor de kinderen bevinden zich op de eerste verdieping van het woonhuis en de voormalige schuur.  Slapen kan ook buiten in de buitenbedjes.

De inrichting

De groepsruimtes zijn specifiek ingericht voor baby’s, dreumesen en/of  peuters. Bij de inrichting spelen huiselijkheid, rust, functionaliteit en veiligheid uiteraard de belangrijkste rol.  Er is veel natuurlijk, vooral houten spelmateriaal  aanwezig voor alle ontwikkelingsgebieden en leeftijden. 

Windekind tuin

De tuin

De buitenspeelplaatsen hebben een belangrijke rol in het dagprogramma. Ook deze kenmerken zich door de natuurlijke inrichting. Kinderen kunnen zelf hun speelplekjes vinden en maken. Een deel van de tuin is ingericht als kleine dierenweide en als moestuin.  

Natuurlijk spelen, ontdekken en beleven

Kinderopvang Windekind biedt op de boerderij in een landelijke, natuurlijke omgeving kleinschalige en kwalitatief hoogwaardige groene kinderopvang en buitenschoolse opvang aan kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar.  Lees meer

Je bent welkom
van 0 tot 4 jaar

Wij zijn geopend
van 7.30 tot 18.30